Precis som tidigare år fortsätter vi i detta nya projekt med läxhjälp, som är en av arbetshuvudlinjerna i H.A.-projekt av FACB. Det totala antalet deltagare är 26 elever som fördelas enligt den nivå och det schema de kan. Det finns två handledare och en volontär som stödjer och underlättar den pedagogiska stödprocessen med pedagogiskt stöd till var och en av studenterna. Målet är att bidra till elevernas akademiska och personliga utveckling genom att implementera individualiserad övervakning och handledning. Detta görs enligt följande faser:
- Analys av det akademiska innehåll som motsvarar varje elev, både på grundskole- och gymnasienivå, med hänsyn till de särskilda förhållandena vid varje utbildningsenhet eller skola.
- Identifiering av varje elevs akademiska svårigheter och potential genom observation och familjeintervjuer, med hänsyn tagen till de individuella skillnaderna hos varje barn eller ungdom som drar nytta av projektet.
- Val av de lämpligaste strategierna och medlen för att utvärdera, stimulera och förbättra elevernas kognitiva, sociala och personliga färdigheter, anpassa dem till deras specifika behov och prioritera lek som den primära strategin.
På måndagar deltar grundskoleelever. Båda facilitatorerna, liksom volontären, deltar på måndagar eftersom det finns 13 deltagare från olika årskurser, och brukar hjälpa dem med läxor som t.ex. informationssökning.
På tisdagsmorgnarna deltar cirka sju elever, både grundskole- och gymnasieelever. De tre gymnasieeleverna får stöd i sin forskning. Ibland är två av gymnasieeleverna inte närvarande eftersom de arbetar på morgonen med att putsa skor eller sälja H.A.-tidningen. De fyra grundskoleeleverna får hjälp med sina läxor.
På fredagar kommer sex gymnasieelever och arbetar med dem för att förstärka olika ämnen som historia och matematik.
Alla deltagare i skolstöd får ett mellanmålspaket som ett sätt att stödja rätten till mat, ett hälsosamt mellanmål med juice och mejeriprodukter, som levereras i slutet av månaden.
Sammanfattningsvis har skolstödsprojektet visat sig vara fördelaktigt, men det belyser vikten av anpassningsförmåga och personlig uppmärksamhet för att maximera den positiva inverkan på varje deltagare. Kontinuerlig övervakning och nära samarbete med föräldrarna är avgörande för att säkerställa att eleverna i programmet lyckas på lång sikt.