Ny donation av LatiCe till Bolivia

Ny donation

Nu har LatiCe gjort en ny donation (1000 USD) till Hormigón Armado för att stödja kakfabriken. Projektet vars mål är att möjliggöra unga utsatta mödrar (mellan 18 och 24 år) att bli mer ekonomiskt oberoende.

I starten av projektet anordnades en bakutbildning för att lära dessa unga mödrar att producera kakor för det bolivianska bolaget EBA. Bolaget betalar varje mor per producerat kilo, vilket ger ett säkert och lönsamt arbete. En del av kakorna distribueras sedan av EBA som del av det statliga prenatala bidraget, och en del går till skolors frukost.

De unga kvinnorna som deltar i projektet får komma tillsammans med sina små barn till arbetsplatsen. Det finns ett lekrum i vilket barnen vistas under tiden deras mammor arbetar. På så sätt får de tillsyn av en ansvarig istället för att arbeta som skoputsare eller sälja godis. Barnen undviker att stå inför faror på gatan.

Vi har fått flera berättelser om de kvinnor som arbetar i kakfabriken, som vi vill dela med er. Vi kommer att publicera dem i följd. Här kommer första berättelsen:

Olivia

Mitt namn är Olivia och jag arbetar här genom att baka kakor för prenatalt bidrag. Har redan arbetat 3 månader här. Det är bra då jag kan komma tillsammans med min dotter som är sjuk, hon kan inte gå, och kan inte heller prata, hon har flera funktionsnedsättningar. Det är mycket svårt för mig att arbeta, ingen vill att jag kommer med henne till jobbet och jag har sökt flera jobb för att kunna att betala en del av hennes mediciner. Men nu är jag här och kan komma tillsammans med henne och behöver inte vara orolig som förut. Ibland, när jag lämnade henne ensam och gick till jobbet fick hon attacker, därför var det mycket svårt för mig att hitta arbete, nu känner jag mig lugn och stabil eftersom jag vet att med de pengar som de betalar mig kan jag betala för vatten, elektricitet och mat till mina barn. På morgonen arbetar jag som skoputsare för att ha pengar till mina lokala resor, blöjor och fritid för mina barn. Innan var jag alltid orolig för att pengarna inte räckte till. Barnens far är alkoholist, ibland får jag pengar av honom, men han dricker mycket och det är väldigt svårt att prata med honom om detta. Så det bästa är att jag arbetar, jag gillar mycket att baka kakor, och att vara här med mina arbetsväninnor, att skratta tillsammans med dem bidrar till att jag också tänker på annat och jag önskar att projektet blir större så att andra mammor också kan arbeta här. Det är svårt att hitta arbete för mammor som mig.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *